PECHAKUCHA NIGHT OSIJEK VOL.2

 

Prezentatori:

1. Damir Jukić, Vice Prister - Osijek (arhitektura)

2. Slaven Kosanović LUNAR - Zagreb (grafički dizajn, street art)

3. Hrvoje Živčić - Zagreb (grafički dizajn, tipografija)

4. Simon Morasi Piperčić - Zagreb (produkt dizajn)

5. Maja Diklić - Osijek (pilates)

6. Igor Mikloušić - Zagreb (psihologija)

7. Popup - Osijek (umjetnost, izložbe)

8. Inia Herenčić - Zagreb (fotografija)

9. Tomislav Bilić - Osijek (Inchoo d.o.o. izrada e-commerce rješenja)

10. Ljupka Tanevska GUERRILLA GIRL- Osijek (stilist, modni bloger)
AFTER PARTY - ANTO, (BOUNCE, Budapest)


Broj mjesta je ograničen na kapacitet kluba, stoga mjesto možete zauzeti dolaskom na vrijeme

ULAZ: Besplatan

 

O konceptu:

PechaKucha Night večeri su neprofitnog tipa, te funkcioniraju na način da se svaki puta okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja prezentacije kreativaca je ispričati što rade, što ih inspirira i kakvo su iskustvo stekli, te ga podijele s prisutnima. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje.

Uspješnost ovih prezentacija temelji se na strogim pravilima: svatko tko se predstavlja na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakom od njih, odnosno 20×20 točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego na red stiže sljedeći kreativac.

Navedena pravila tako prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno drže na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstave u istoj večeri.

PechaKucha Night se u Hrvatskoj i okolici održava od siječnja 2009. godine kada su inicijativu u Zagrebu povukli dizajneri, arhitekti i kreativci poput Bruketa&Žinić, Rasadnik, 3LHD, komakino i Lana Cavar. Do danas je održano jedanaest PechaKucha večeri u Zagrebu, sedam večeri u Rijeci te tri večeri u Splitu. U lipnju 2009. godine na 3. PechaKuchi organiziranoj u Rijeci, prezentiran je i naš projekt 100 lica stolica iza kojeg stoji Udruga za kreativnu borbu protiv vjetrenjača, MIT dizajn studio i lega-lega.

Kako Osijek te istočni dio Hrvatske i okolice ima veliki broj mladih, talentiranih i hvale vrijednih kreativaca, ovom gradu bi također trebao događaj ovakvog tipa. Sjajni projekti ostaju nedovršeni, javnost nije upoznata s radom mladih kreativaca, a mjesta za promociju i prezentaciju treba biti daleko više.

Osim toga u zadnjih nekoliko godina najbolje stvari i jedna od najvećih promocija grada Osijeka bila je upravo iz umjetnosti i kulture. Upravo iz tog razloga poradit ćemo na dovođenju ovakvih druženja i prezentacija u Osijek.